Kies uit 250+ groepsuitjes
De scherpste prijzen van Utrecht
Geprezen om service & flexibiliteit
Voeg toe aan favorieten Favoriet Toegevoegd aan favorieten Toegevoegd

De Verborgen Stad vaartocht in Utrecht

Details over dit uitje

Domstad Evenementen's gids neemt u in de vaartocht De Verborgen Stad mee in een klein bootje, op weg naar de vergeten geschiedenis van Utrecht.

We varen door de kleinste grachten en houden af en toe stil, zodat onze bekwame gids u fascinerende anekdotes kan vertellen.

Onderweg geniet u van een lekker drankje en wordt u ondergedompeld in de roemruchte historie.

Utrecht kreeg stadsrechten in het jaar 1122 en in die tijd was de Domstad de enige stad van betekenis in de Noordelijke Nederlanden. Reis mee door de tijd en laat u verrassen door verrassende mythen en verhalen over de welgestelde, de nouveau riche, die langs de Oude Gracht hun grote woonpaleizen lieten bouwen.

Achter dit grootstedelijk decor, in de kleine zijstraatjes en steegjes van Utrecht voltrok zich het ware leven van de Domstad.

Wandelend zullen we deze historische reis afsluiten, door de straatjes te bezichtigen, die niet over het water bereikbaar zijn, maar zeker van significant belang zijn om de toenmalige Utrechtenaar te begrijpen.

Deze schilderachtige wandelroute wordt afgesloten in een goed café, met wederom een lesje Oudhollandse geschiedenis van de bovenste plank.

Inclusief:
  • Boothuur en schipper
  • Enthousiaste begeleiding aan boord en op het land
  • 1 drankje aan boord
  • Te boeken op uw gewenste dag en tijdstip!

Tips

Dit arrangement kan natuurlijk altijd georganiseerd worden met diverse andere 'events', die wij voor u in petto hebben. Een leuke workshop bijvoorbeeld, of een heerlijk diner. Bespreek de diverse opties met onze professionele medewerkers! Alvast veel plezier!

Wilt u uw eigen Utrechtse Grachtencruise samenstellen? U kunt onze boten ook onafhankelijk van elk arrangement reserveren of alleen de schipper inhuren! Niets is onmogelijk! Informeer bij onze medewerkers naar de diverse opties.

Afhankelijk van het minimaal aantal deelnemers berekenen wij de minimale prijs voor deze rondvaart. U kunt altijd voor minder personen boeken als u bereid bent om de minimale prijs te betalen.

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan